Archive for June, 2010


Salam sejahtera..
Semoga baik-baik hendaknya. Post kali ini lari sikit dari berkaitan perniagaan internet. Hehe. Post kali ini saya akan ceritakan pasal “My girlfriend’s”. Gelabah gila mamat ni. Huhu. AAK. Perlu ke cerita? Hehe. Suka hati lar nak cerita ke tak, betul kan? ūüėÄ

Ok, kita straight to the point je lar.. Nak tgk x “My Girlfriend’s”? Kenapa ada “s”. Sebab..

(more…)


Pada post kali ni saya ingin bercerita sedikit tentang program affliliate. Mungkin ramai yang tahu dan ada juga yang
tidak tahu apa itu affiliate. Secara mudahnya affiliate adalah cara paling senang untuk kita menjana pendapatan
di internet. Kita tidak perlu mengeluarkan sesen pun duit dari poket kita. Hehe (Biar betul??)
Ok, sila lihat di bawah.

Affiliate terbahagi tiga (3) iaitu :

1. Pay Per Lead (PPL)

2. Pay Per Sale (PPS)

3. Pay Per Click (PPC)

(more…)


Setiap kita pasti ingin berjaya dalam sesuatu yang kita inginkan. Kita mungkin inginkan keluarga yang bahagia, kewangan yang stabil ataupun kerjaya yang baik. Itu ialah matlamat kita dan kita pasti mahu melihat ianya berhasil. Itulah yang dinamakan kejayaan, iaitu mampu merealisasikan impian.

Namun, semakin kita ingin berjaya semakin banyak juga ‘musuh’ yang mahu membuatkan kita gagal. Godaan dan cabaran akan datang tanpa henti, membuatkan kita kadang – kadang hilang sabar dan mengundur diri tanpa mencapai apa yang kita inginkan. Dalam hal ini, ‘musuh’ telah mengalahkan kita

Siapakah ‘musuh‘ yang begitu tega dan sampai hati membunuh kejayaan kita? Apakah yang terlintas di fikiran anda sekarang? Adakah jiran anda, saudara mara anda, rakan anda ataupun orang disekeliling yang membenci anda?

(more…)


Salam hormat  ;

Nak MP3 Player tak?

Saya mengetahui cabaran ini melalui emel yang dihantar Raja Kamil..

Tak sia-sia saya menjadi subcriber dia. Kui3.. Mudah pula tu nak menang. Hehehe.. Harap-harap bolehlah menang..

Apa yang perlu saya lakukan ialah, post ayat di bawah ke dalam blog saya ini. Itu sahaja.

Copy & Menang : Sungguh mudah, anda perlu copy & paste sahaja untuk
memenangi TIGA buah MP3 Player
Untuk maklumat lanjut, layari www.rkurl.com/117hw
Penaja utama : Raja Kamil, www.akuseorangblogger.com

Ok siap!! Hehehe.. Tak rugi pun join contest ni..

SHARING IS CARING

p/s : kalau nak buat bisnes secara sambilan boleh download ebook ini.. Klik disini.


Salam, diharap anda sentiasa sihat dan ceria hendaknya. Post ini dibuat hanya untuk mereka yang melihat facebook adalah lubuk rezeki mereka disamping ingin menjana pendapatan sampingan. Yelar, daripada asyik main facebook, main farmville berjam-jam tak dapat apa-apa baik buat sikit keje yang mendatangkan faedah. Betul x?

Bukan nak menunjuk saya ini baik sangat, cuma ingin berkongsi jalan bagaimana kita semua boleh menjana pendapatan hanya bermain aplikasi difacebook. Ramai yang masih tidak nampak jalan ini. Bila ditanya rata-rata tak tahu yang aplikasi yang mereka hantar setiap hari kepada kawan-kawan mereka boleh menjana pendapatan. Tapi mereka ni tak tahu nak dapat duit tu dari mana. Disini saya akan berkongsi dengan anda bagaimana caranya.

(more…)


Selamat Pengantin Baru.. Kepok, kepok, kepok, kepok..

Selamat berbahagia.. Jeng, Jeng,Jeng,Jeng,Jeng,Jeng..

Semoga ke anak cucu.. Huhuhu..

Selamat sejahtera.. Hohohoho..

Lagu ini ditujukan kepada my pakcik.. (Cik Ajam).. Selamat Pengantin Baru!!! Kebabom!!! Kebabom!!! Hoho.. Itu dia bunga api.. Kui3

Semoga Berbahagia ke anak cucu, cicit, piot dan seterusnya.. Sume ni adalah gambar saya dengan pengantin sebab saya telah dilantik sebagai pengapit di majlis hari persandingan.. Pakcik saya dapat jodoh orang jauh, Kelantan.. hehe.. Cek mek molek.. Kui3..

(more…)


Baru-baru ni rakan saya faiz sufi telah membuat ebook untuk pelajar menjana income semasa mereka masih belajar.
Beliau telah membuat ebook bagaimana menjana income semasa masih belajar atau mencari pendapatan sampingan semasa bekerja. Apa yang dikupas didalam beliau?

Beliau akan memberitahu anda :

i)    Bagaimana pelajar mampu mempunyai pendapatan walaupun masih di bangku sekolah.

ii)    Wang saku yang diberi ibu bapa sering tidak cukup dan awak mahu lebih. Awak akan diajar bagaimana melipatgandakan wang saku awak.

iii)    Awak risau dengan hutang PTPTN? Awak rasa tidak mampu untuk membayarnya. Di sini di ajar cara untuk mendapat wang tambahan bagi mengurangkan beban anda.

iv)    Awak seorang remaja sudah tentu mahukan gadjet terkini iPod handphone canggih,jam tangan dan baju yang bergaya. Tetapi tiada wang untuk membelinya. Jangan risau,anda boleh mendapatkannya.

v)    Awak seorang pelajar asrama sekolah di ibu kota,berasal dari kampong yang serba kekurangan.Anda ingin membantu meringankan beban orang tua di kampung.

Dapatkan cara untuk menyelesaikan masalah anda diatas dengan :-

Download ebook disini!!!

Download ebook percuma ini sekarang. Anda boleh menjana pendapatan selepas mendownload ebook ini.

Cepat sebelum beliau memberi harga kepada ebook ini. Lakukan tindakan sekarang!!!

Klik disini.

student pegang duit

SHARING IS CARING