Apa itu YouthSays.com?

YouthSays.com merupakan sebuah platform HADIAH atau GANJARAN untuk remaja atau pemuda/ pemudi. Rakan YouthSays.com terdiri daripada golongan remaja atau pemuda/ pemudi (usia 15-35) dari seluruh rantau Asia Tenggara. Keahlian PERCUMA & saat ini terbuka untuk remaja atau pemuda/ pemudi dari Malaysia, Vietnam, Indonesia, Filipina dan Singapura.

Dari mana ganjaran datang? Dan mengapa?Setiap tahun, syarikat menghabiskan banyak wang untuk penyelidikan, iklan dan mengatur kegiatan untuk mendapatkan sokongan dari remaja atau pemuda/ pemudi. Melalui YouthSays.com, remaja atau pemuda/ pemudi boleh menyokong perniagaan secara langsung dalam penyelidikan, pengiklanan dan aktiviti organisasi. Ini menjimatkan wang untuk perniagaan, kemudian organisasi atau syarikat tersebut menyampaikan kepada remaja atau pemuda/ pemudi ganjaran dalam bentuk wang tunai, hadiah dan memberikan pengalaman.

Bagaimana remaja atau pemuda/ pemudi mendapatkan ganjaran?

Remaja atau pemuda/ pemudi boleh mendapatkan ganjaran dengan menyertai dalam kesempatan seperti:

1.   Online Survey

– Perniagaan yang mencipta produk dan perkhidmatan untuk anak muda bergantung pada pendapat mereka, maklum balas dan cadangan untuk membantu mereka melakukan apa yang terbaik bagi pelanggan muda mereka. Ketika anak muda melakukan “online survey” mereka mendapatkan ganjaran untuk berkongsi umpan balik secara langsung dengan perniagaan. Remaja atau pemuda/ pemudi sangat digalakkan untuk bersikap jujur dengan jawapan mereka sebagai jawapan ini akan digunakan untuk membentuk atau mengubahsuai produk atau perkhidmatan yang akan mempengaruhi pemuda pada akhirnya. Lihatlah!

2. Online Advertising

– Memberitahu rakan-rakan mereka adalah bentuk paling kuat dari periklanan dan perniagaan keperluan ini. Melalui YouthSays.com, perniagaan dan pengiklanan boleh mendapatkan sokongan langsung dari remaja atau pemuda/ pemudi. Sebagai imbuhannya, remaja atau pemuda/ pemudi yang memberikan sokongan ini mendapat ganjaran. remaja atau pemuda/ pemudi boleh memilih untuk menyebarkan acara semasa, berita atau promosi dan mendapat bayaran tunai atau hadiah. Remaja atau pemuda/ pemudi juga boleh memilih untuk menyokong kempen sosial dengan berkongsi dengan rakan-rakan mereka dan membuat perbezaan besar! Lihatlah!

3. Campus

– Perniagaan yang ingin berkaitan dengan mahasiswa di kampus bersedia untuk menaja kegiatan mereka atau bahkan membayar pelajar untuk membantu mereka dalam kempen promosi mereka. YouthSays.com membantu pelajar mendapatkan sponsor untuk acara mereka di kampus, atau memberi peluang pelajar duta besar dengan tanda paling menarik. Lihatlah!

4.  Community

– Remaja atau pemuda/ pemudi mendapatkan kesempatan untuk bertemu remaja atau pemuda/ pemudi lain dari seluruh negera! YouthSays.com membolehkan remaja atau pemuda/ pemudi untuk mengajukan soalan dan memberikan jawapan satu sama lain. Lihatlah!

Apa manfaat yang telah diberikan YouthSays.com?

Remaja atau pemuda/ pemudi di YouthSays.com dihargai dengan cara yang sangat menarik untuk penyertaan mereka. Sebelum ini, terdapat remaja atau pemuda/ pemudi yang telah mendapatkan wang tunai, memenangi hadiah seperti laptop, iPod, kamera, konser & tiket bioskop, produk voucher, kereta dan banyak lagi!

Pada bulan November 2009, beratus-ratus ahli YouthSays.com diterbangkan dari seluruh Asia Tenggara ke Kuala Lumpur dan diberi penginapan percuma dan melewati untuk terlibat dan terinspirasi dengan ikon perubahan global seperti pengasas-co dari kegugupan, Donald Trump, Tony Fernandes dan Bob Geldof di Pertunangan Summit Remaja (YA 2009).

Mengapa YouthSays.com memberikan remaja atau pemuda/ pemudi hadiah atau ganjaran?

Kami percaya bahawa kaum muda penuh dengan idea-idea, pendapat dan tenaga yang benar-benar dapat membuat perbezaan! Tapi sebahagian besar masa remaja atau pemuda/ pemudi tidak melakukan apa-apa. Mungkin itu adalah disebabkan tidak adanya dorongan atau perasaan bahawa hal itu tidak penting.

Jadi apa yang boleh kita lakukan? Marilah! YouthSays.com percaya bahawa dengan memberikan remaja atau pemuda/ pemudi lebih ganjaran maka, ramai remaja atau pemuda/ pemudi akan mengambil tindakan. (Tindakan yang boleh mempengaruhi atau mengubah keadaan)

Oleh kerana itu, rakan kongsi YouthSays.com akan memberikan ganjaran kepada remaja atau pemuda/ pemudi untuk menghargai atas tindakan mereka.

Bagaimanapun, kami percaya, tindakan tersebut harus dihargai!

Misi kami adalah untuk bekerjasama sebagai rakan kongsi hadiah sebanyak mungkin untuk membuat kempen bermanfaat dan pengalaman bagi berjuta-juta anak muda di rantau Asia Tenggara.

Berapa banyak remaja atau pemuda/ pemudi telah menyertai Youthsays.com?

Saat ini, ada lebih dari 200,000++ pemuda dari Malaysia, Vietnam, Indonesia, Filipina dan Singapura yang sudah menyertai YouthSays.com. Mereka secara aktif menyertai dalam mencipta peluang yang menarik bagi mereka oleh YouthSays.com dan menikmati anugerah.

Bagaimana cara menyertai Youthsays.com?

Anda boleh menyertai YouthSays.com hanya dalam 1 langkah.

Hanya klik pada “Sign Up Now” butang dan mengisi alamat email anda yang biasa.
(Tip: mempunyai email yang anda sering menggunakan atau mengakses sehingga anda tidak akan kehilangan setiap kesempatan menarik)

Dalam masa 10 minit, anda perlu menerima link pengaktifan di peti masuk e-mel anda.

Hanya klik pada link tersebut dan ikuti langkah selanjutnya untuk mengaktifkan akaun YouthSays.com. (Dalam kes anda tidak mendapatkan email pengaktifan dalam peti masuk anda, menyemak junk mail anda. Mungkin bersembunyi di sana )

p/s : daftarlah bawah saya. tak rugi pun sebagai menghargai..

klik link dibawah untuk daftar dibawah saya.. Kui3.. Thanks..

http://malaysia.youthsays.com/redfar/invite

Advertisements
Comments
  1. Thoha says:

    info yang menarik..

  2. husna says:

    yeyhh~!!!!!! maceyhh!!!

  3. Adfrado says:

    Hehehe.. Good Farid…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s