Archive for the ‘bisnes’ Category


Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pembaca blog ini.

Nampaknya kita sudah sampai ke penghujung ramadhan. Dan semestinya ramai orang telah mengambil kesempatan di bulan ramadhan ini dengan menambah pahala dengan sentiasa beribadat kepadaNya dan ada juga yang menambah rezeki mereka dengan berniaga.

Beribadat tidak kiralah dengan membaca Al-Quran atau memperbanyakkan solat-solat sunat. Dan semestinya solat sunat terawih tidak terlepas. Hehe. Solat jangan tak solat. 😀

(more…)

Advertisements

Salam sejahtera.
Semoga anda sentiasa sihat walafiat hendaknya. Post kali ini adalah mengenai blog yang selalu saya review. Macam orang lain juga, ada blog yang mereka suka jenguk-jenguk. Saya pun apa kurangnya. Hehe.
Blog yang saya maksudkan adalah blog saudara Julmazli Dempollok. Inilah adalah link blog beliau, Julmazli Dot Com.

(more…)


Salam sejahtera kepada anda semua..

Mungkin ramai yang menyangka saya sudah banyak pergi seminar itu, ini untuk menceburi bidang Internet Marketing (IM) ini. Teka je. Sebenarnya saya baru pergi seminar pertama saya berkaitan IM ini. Seminar yang saya pergi adalah Seminar Pemasaran Facebook. Hehe. Jangan jeles. Bukan apa. Inilah seminar paling murah selain seminar percuma. Saya cuma membayar RM40 sahaja. (Termasuk makan dan minum tu). Huhu.

(more…)


Akhir-akhir ini banyak betul website-website skim cepat kaya yang tumbuh dan menggunakan perkataan “program reseller” sebagai nama samaran bagi “skim cepat kaya” anjuran mereka.

Kebanyakkan website-website program reseller ini, menawarkan satu peluang “pendapatan mudah”. Kononnya, dengan hanya perlu membayar sedikit “yuran keahlian” (RM10- RM50) , mereka akan menjadi kaya raya.

Setiap ahli akan mendapat produk “sampah” & juga sebuah website reseller. Untuk mendapatkan wang yang banyak , ahli tersebut perlu mempromosikan website reseller mereka. Lagi banyak mangsa yang mereka perolehi untuk sertai dibawah mereka.. lagi banyak wang yang akan diperolehi.

Hakikat sebenar, program-program resseler ini sebenarnya, adalah merupakan skim piramid dan program skim cepat kaya versi terkini.

(more…)


Alhamdulillah..

Sekali lagi mendapat rezeki dari hasil usaha dari aktiviti diinternet. Sebelum ini mendapat hasil dari program affiliate Jana Income Pelajar Asrama, kali ini mendapat income dari YouthSays. Mungkin ramai yang sudah tahu apa itu YouthSays. Kalau tak tahu, tanya orang yang tahu boleh tgk post sebelum ini. Hehe. Kalau kita buat sesuatu perlulah berusaha dengan bersungguh-sungguh. Hasilnya akan kita nampak di kemudian hari.

(more…)


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Mungkin post kali ni nampak lain sikit dari post-post sebelum ni yang memang lain sangat. Hehe. Untuk post kali ini saya hendak cerita sedikit kemasukan saya ke semester baru ni (semester 2). Hehe.

Firstly macam biasa lar kalau mula nak sambung belajar balik memang malas kalau dah cuti panjang gila. 2 bulan kot. Hehe. Pagi-pagi gosok gigi, g mandi. Seperti kebiasaannya, mesej member dulu ada kelas ke? Hehe. Gile kan? Jangan tiru saya yer. Baru nak mesej member tanya ada kelas ke x? Huhuhu. Dia reply ada kelas pagi pukul 8.30.. Pergilah ke kelas melalui jalan baru Lebuhraya Kemuning Shah Alam (LKSA) rasenya kalau xsilap.

(more…)


Salam sejahtera..

Alhamdulillah bersyukur ke hadrat Illahi kerana memberikan rezeki setelah berhempas pulas untuk memenangi pertandingan affiliate yang dianjurkan oleh rakan saya Faiz Sufi. Yelar, newbie lagi. Banyak perkara yang saya dapat dipelajari dari pertandingan affiliate ini. Saya mempromosikan ebook percuma berkaitan bisnes pelajar asrama. Boleh download di sini.

Dalam contest tu dapat nombor 3. Hehe. First time mencuba, akhirnya berjaya. Yelar, dari tak dapat nombor kan. Seronok giler. Selepas ini nak lebih maju dalam program affiliate ini. Kena lebihkan usaha sekarang ini.

(more…)