Archive for the ‘buat duit di internet’ Category


The stats helper monkeys at WordPress.com mulled over how this blog did in 2010, and here’s a high level summary of its overall blog health:

Healthy blog!

The Blog-Health-o-Meter™ reads Wow.

(more…)

Advertisements

Salam sejahtera kepada anda semua..

Mungkin ramai yang menyangka saya sudah banyak pergi seminar itu, ini untuk menceburi bidang Internet Marketing (IM) ini. Teka je. Sebenarnya saya baru pergi seminar pertama saya berkaitan IM ini. Seminar yang saya pergi adalah Seminar Pemasaran Facebook. Hehe. Jangan jeles. Bukan apa. Inilah seminar paling murah selain seminar percuma. Saya cuma membayar RM40 sahaja. (Termasuk makan dan minum tu). Huhu.

(more…)


Akhir-akhir ini banyak betul website-website skim cepat kaya yang tumbuh dan menggunakan perkataan “program reseller” sebagai nama samaran bagi “skim cepat kaya” anjuran mereka.

Kebanyakkan website-website program reseller ini, menawarkan satu peluang “pendapatan mudah”. Kononnya, dengan hanya perlu membayar sedikit “yuran keahlian” (RM10- RM50) , mereka akan menjadi kaya raya.

Setiap ahli akan mendapat produk “sampah” & juga sebuah website reseller. Untuk mendapatkan wang yang banyak , ahli tersebut perlu mempromosikan website reseller mereka. Lagi banyak mangsa yang mereka perolehi untuk sertai dibawah mereka.. lagi banyak wang yang akan diperolehi.

Hakikat sebenar, program-program resseler ini sebenarnya, adalah merupakan skim piramid dan program skim cepat kaya versi terkini.

(more…)


Alhamdulillah..

Sekali lagi mendapat rezeki dari hasil usaha dari aktiviti diinternet. Sebelum ini mendapat hasil dari program affiliate Jana Income Pelajar Asrama, kali ini mendapat income dari YouthSays. Mungkin ramai yang sudah tahu apa itu YouthSays. Kalau tak tahu, tanya orang yang tahu boleh tgk post sebelum ini. Hehe. Kalau kita buat sesuatu perlulah berusaha dengan bersungguh-sungguh. Hasilnya akan kita nampak di kemudian hari.

(more…)


Salam hormat  ;

Nak MP3 Player tak?

Saya mengetahui cabaran ini melalui emel yang dihantar Raja Kamil..

Tak sia-sia saya menjadi subcriber dia. Kui3.. Mudah pula tu nak menang. Hehehe.. Harap-harap bolehlah menang..

Apa yang perlu saya lakukan ialah, post ayat di bawah ke dalam blog saya ini. Itu sahaja.

Copy & Menang : Sungguh mudah, anda perlu copy & paste sahaja untuk
memenangi TIGA buah MP3 Player
Untuk maklumat lanjut, layari www.rkurl.com/117hw
Penaja utama : Raja Kamil, www.akuseorangblogger.com

Ok siap!! Hehehe.. Tak rugi pun join contest ni..

SHARING IS CARING

p/s : kalau nak buat bisnes secara sambilan boleh download ebook ini.. Klik disini.


Salam, diharap anda sentiasa sihat dan ceria hendaknya. Post ini dibuat hanya untuk mereka yang melihat facebook adalah lubuk rezeki mereka disamping ingin menjana pendapatan sampingan. Yelar, daripada asyik main facebook, main farmville berjam-jam tak dapat apa-apa baik buat sikit keje yang mendatangkan faedah. Betul x?

Bukan nak menunjuk saya ini baik sangat, cuma ingin berkongsi jalan bagaimana kita semua boleh menjana pendapatan hanya bermain aplikasi difacebook. Ramai yang masih tidak nampak jalan ini. Bila ditanya rata-rata tak tahu yang aplikasi yang mereka hantar setiap hari kepada kawan-kawan mereka boleh menjana pendapatan. Tapi mereka ni tak tahu nak dapat duit tu dari mana. Disini saya akan berkongsi dengan anda bagaimana caranya.

(more…)