Archive for the ‘motivasi’ Category

Bulan Exam!

Posted: October 27, 2010 in Blog, motivasi
Tags: , ,

Assalamualaikum…

Lama tak update blog ni.. Hehe.
Bukan sebab kemalasan tapi telah pergi ke blog yang terbaru. Jom jenguk blog baru saya http://faridashaari.com/

(more…)

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan…

Posted: August 11, 2010 in motivasi, ramadhan

(more…)


Salam sejahtera.
Semoga anda sentiasa sihat walafiat hendaknya. Post kali ini adalah mengenai blog yang selalu saya review. Macam orang lain juga, ada blog yang mereka suka jenguk-jenguk. Saya pun apa kurangnya. Hehe.
Blog yang saya maksudkan adalah blog saudara Julmazli Dempollok. Inilah adalah link blog beliau, Julmazli Dot Com.

(more…)


Salam sejahtera kepada anda semua..

Mungkin ramai yang menyangka saya sudah banyak pergi seminar itu, ini untuk menceburi bidang Internet Marketing (IM) ini. Teka je. Sebenarnya saya baru pergi seminar pertama saya berkaitan IM ini. Seminar yang saya pergi adalah Seminar Pemasaran Facebook. Hehe. Jangan jeles. Bukan apa. Inilah seminar paling murah selain seminar percuma. Saya cuma membayar RM40 sahaja. (Termasuk makan dan minum tu). Huhu.

(more…)


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Mungkin post kali ni nampak lain sikit dari post-post sebelum ni yang memang lain sangat. Hehe. Untuk post kali ini saya hendak cerita sedikit kemasukan saya ke semester baru ni (semester 2). Hehe.

Firstly macam biasa lar kalau mula nak sambung belajar balik memang malas kalau dah cuti panjang gila. 2 bulan kot. Hehe. Pagi-pagi gosok gigi, g mandi. Seperti kebiasaannya, mesej member dulu ada kelas ke? Hehe. Gile kan? Jangan tiru saya yer. Baru nak mesej member tanya ada kelas ke x? Huhuhu. Dia reply ada kelas pagi pukul 8.30.. Pergilah ke kelas melalui jalan baru Lebuhraya Kemuning Shah Alam (LKSA) rasenya kalau xsilap.

(more…)


Salam sejahtera..

Alhamdulillah bersyukur ke hadrat Illahi kerana memberikan rezeki setelah berhempas pulas untuk memenangi pertandingan affiliate yang dianjurkan oleh rakan saya Faiz Sufi. Yelar, newbie lagi. Banyak perkara yang saya dapat dipelajari dari pertandingan affiliate ini. Saya mempromosikan ebook percuma berkaitan bisnes pelajar asrama. Boleh download di sini.

Dalam contest tu dapat nombor 3. Hehe. First time mencuba, akhirnya berjaya. Yelar, dari tak dapat nombor kan. Seronok giler. Selepas ini nak lebih maju dalam program affiliate ini. Kena lebihkan usaha sekarang ini.

(more…)


Setiap kita pasti ingin berjaya dalam sesuatu yang kita inginkan. Kita mungkin inginkan keluarga yang bahagia, kewangan yang stabil ataupun kerjaya yang baik. Itu ialah matlamat kita dan kita pasti mahu melihat ianya berhasil. Itulah yang dinamakan kejayaan, iaitu mampu merealisasikan impian.

Namun, semakin kita ingin berjaya semakin banyak juga ‘musuh’ yang mahu membuatkan kita gagal. Godaan dan cabaran akan datang tanpa henti, membuatkan kita kadang – kadang hilang sabar dan mengundur diri tanpa mencapai apa yang kita inginkan. Dalam hal ini, ‘musuh’ telah mengalahkan kita

Siapakah ‘musuh‘ yang begitu tega dan sampai hati membunuh kejayaan kita? Apakah yang terlintas di fikiran anda sekarang? Adakah jiran anda, saudara mara anda, rakan anda ataupun orang disekeliling yang membenci anda?

(more…)