Archive for the ‘Perniagaan Internet’ Category


Salam sejahtera.
Semoga anda sentiasa sihat walafiat hendaknya. Post kali ini adalah mengenai blog yang selalu saya review. Macam orang lain juga, ada blog yang mereka suka jenguk-jenguk. Saya pun apa kurangnya. Hehe.
Blog yang saya maksudkan adalah blog saudara Julmazli Dempollok. Inilah adalah link blog beliau, Julmazli Dot Com.

(more…)

Advertisements

Salam sejahtera kepada anda semua..

Mungkin ramai yang menyangka saya sudah banyak pergi seminar itu, ini untuk menceburi bidang Internet Marketing (IM) ini. Teka je. Sebenarnya saya baru pergi seminar pertama saya berkaitan IM ini. Seminar yang saya pergi adalah Seminar Pemasaran Facebook. Hehe. Jangan jeles. Bukan apa. Inilah seminar paling murah selain seminar percuma. Saya cuma membayar RM40 sahaja. (Termasuk makan dan minum tu). Huhu.

(more…)


Akhir-akhir ini banyak betul website-website skim cepat kaya yang tumbuh dan menggunakan perkataan “program reseller” sebagai nama samaran bagi “skim cepat kaya” anjuran mereka.

Kebanyakkan website-website program reseller ini, menawarkan satu peluang “pendapatan mudah”. Kononnya, dengan hanya perlu membayar sedikit “yuran keahlian” (RM10- RM50) , mereka akan menjadi kaya raya.

Setiap ahli akan mendapat produk “sampah” & juga sebuah website reseller. Untuk mendapatkan wang yang banyak , ahli tersebut perlu mempromosikan website reseller mereka. Lagi banyak mangsa yang mereka perolehi untuk sertai dibawah mereka.. lagi banyak wang yang akan diperolehi.

Hakikat sebenar, program-program resseler ini sebenarnya, adalah merupakan skim piramid dan program skim cepat kaya versi terkini.

(more…)


Setiap kita pasti ingin berjaya dalam sesuatu yang kita inginkan. Kita mungkin inginkan keluarga yang bahagia, kewangan yang stabil ataupun kerjaya yang baik. Itu ialah matlamat kita dan kita pasti mahu melihat ianya berhasil. Itulah yang dinamakan kejayaan, iaitu mampu merealisasikan impian.

Namun, semakin kita ingin berjaya semakin banyak juga ‘musuh’ yang mahu membuatkan kita gagal. Godaan dan cabaran akan datang tanpa henti, membuatkan kita kadang – kadang hilang sabar dan mengundur diri tanpa mencapai apa yang kita inginkan. Dalam hal ini, ‘musuh’ telah mengalahkan kita

Siapakah ‘musuh‘ yang begitu tega dan sampai hati membunuh kejayaan kita? Apakah yang terlintas di fikiran anda sekarang? Adakah jiran anda, saudara mara anda, rakan anda ataupun orang disekeliling yang membenci anda?

(more…)


Salam hormat  ;

Nak MP3 Player tak?

Saya mengetahui cabaran ini melalui emel yang dihantar Raja Kamil..

Tak sia-sia saya menjadi subcriber dia. Kui3.. Mudah pula tu nak menang. Hehehe.. Harap-harap bolehlah menang..

Apa yang perlu saya lakukan ialah, post ayat di bawah ke dalam blog saya ini. Itu sahaja.

Copy & Menang : Sungguh mudah, anda perlu copy & paste sahaja untuk
memenangi TIGA buah MP3 Player
Untuk maklumat lanjut, layari www.rkurl.com/117hw
Penaja utama : Raja Kamil, www.akuseorangblogger.com

Ok siap!! Hehehe.. Tak rugi pun join contest ni..

SHARING IS CARING

p/s : kalau nak buat bisnes secara sambilan boleh download ebook ini.. Klik disini.


Salam, diharap anda sentiasa sihat dan ceria hendaknya. Post ini dibuat hanya untuk mereka yang melihat facebook adalah lubuk rezeki mereka disamping ingin menjana pendapatan sampingan. Yelar, daripada asyik main facebook, main farmville berjam-jam tak dapat apa-apa baik buat sikit keje yang mendatangkan faedah. Betul x?

Bukan nak menunjuk saya ini baik sangat, cuma ingin berkongsi jalan bagaimana kita semua boleh menjana pendapatan hanya bermain aplikasi difacebook. Ramai yang masih tidak nampak jalan ini. Bila ditanya rata-rata tak tahu yang aplikasi yang mereka hantar setiap hari kepada kawan-kawan mereka boleh menjana pendapatan. Tapi mereka ni tak tahu nak dapat duit tu dari mana. Disini saya akan berkongsi dengan anda bagaimana caranya.

(more…)


Baru-baru ni rakan saya faiz sufi telah membuat ebook untuk pelajar menjana income semasa mereka masih belajar.
Beliau telah membuat ebook bagaimana menjana income semasa masih belajar atau mencari pendapatan sampingan semasa bekerja. Apa yang dikupas didalam beliau?

Beliau akan memberitahu anda :

i)    Bagaimana pelajar mampu mempunyai pendapatan walaupun masih di bangku sekolah.

ii)    Wang saku yang diberi ibu bapa sering tidak cukup dan awak mahu lebih. Awak akan diajar bagaimana melipatgandakan wang saku awak.

iii)    Awak risau dengan hutang PTPTN? Awak rasa tidak mampu untuk membayarnya. Di sini di ajar cara untuk mendapat wang tambahan bagi mengurangkan beban anda.

iv)    Awak seorang remaja sudah tentu mahukan gadjet terkini iPod handphone canggih,jam tangan dan baju yang bergaya. Tetapi tiada wang untuk membelinya. Jangan risau,anda boleh mendapatkannya.

v)    Awak seorang pelajar asrama sekolah di ibu kota,berasal dari kampong yang serba kekurangan.Anda ingin membantu meringankan beban orang tua di kampung.

Dapatkan cara untuk menyelesaikan masalah anda diatas dengan :-

Download ebook disini!!!

Download ebook percuma ini sekarang. Anda boleh menjana pendapatan selepas mendownload ebook ini.

Cepat sebelum beliau memberi harga kepada ebook ini. Lakukan tindakan sekarang!!!

Klik disini.

student pegang duit

SHARING IS CARING