Alhamdulillah..

Sekali lagi mendapat rezeki dari hasil usaha dari aktiviti diinternet. Sebelum ini mendapat hasil dari program affiliate Jana Income Pelajar Asrama, kali ini mendapat income dari YouthSays. Mungkin ramai yang sudah tahu apa itu YouthSays. Kalau tak tahu, tanya orang yang tahu boleh tgk post sebelum ini. Hehe. Kalau kita buat sesuatu perlulah berusaha dengan bersungguh-sungguh. Hasilnya akan kita nampak di kemudian hari.

Read the rest of this entry »


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Mungkin post kali ni nampak lain sikit dari post-post sebelum ni yang memang lain sangat. Hehe. Untuk post kali ini saya hendak cerita sedikit kemasukan saya ke semester baru ni (semester 2). Hehe.

Firstly macam biasa lar kalau mula nak sambung belajar balik memang malas kalau dah cuti panjang gila. 2 bulan kot. Hehe. Pagi-pagi gosok gigi, g mandi. Seperti kebiasaannya, mesej member dulu ada kelas ke? Hehe. Gile kan? Jangan tiru saya yer. Baru nak mesej member tanya ada kelas ke x? Huhuhu. Dia reply ada kelas pagi pukul 8.30.. Pergilah ke kelas melalui jalan baru Lebuhraya Kemuning Shah Alam (LKSA) rasenya kalau xsilap.

Read the rest of this entry »


Salam sejahtera..

Alhamdulillah bersyukur ke hadrat Illahi kerana memberikan rezeki setelah berhempas pulas untuk memenangi pertandingan affiliate yang dianjurkan oleh rakan saya Faiz Sufi. Yelar, newbie lagi. Banyak perkara yang saya dapat dipelajari dari pertandingan affiliate ini. Saya mempromosikan ebook percuma berkaitan bisnes pelajar asrama. Boleh download di sini.

Dalam contest tu dapat nombor 3. Hehe. First time mencuba, akhirnya berjaya. Yelar, dari tak dapat nombor kan. Seronok giler. Selepas ini nak lebih maju dalam program affiliate ini. Kena lebihkan usaha sekarang ini.

Read the rest of this entry »


Salam sejahtera..
Semoga baik-baik hendaknya. Post kali ini lari sikit dari berkaitan perniagaan internet. Hehe. Post kali ini saya akan ceritakan pasal “My girlfriend’s”. Gelabah gila mamat ni. Huhu. AAK. Perlu ke cerita? Hehe. Suka hati lar nak cerita ke tak, betul kan? 😀

Ok, kita straight to the point je lar.. Nak tgk x “My Girlfriend’s”? Kenapa ada “s”. Sebab..

Read the rest of this entry »


Pada post kali ni saya ingin bercerita sedikit tentang program affliliate. Mungkin ramai yang tahu dan ada juga yang
tidak tahu apa itu affiliate. Secara mudahnya affiliate adalah cara paling senang untuk kita menjana pendapatan
di internet. Kita tidak perlu mengeluarkan sesen pun duit dari poket kita. Hehe (Biar betul??)
Ok, sila lihat di bawah.

Affiliate terbahagi tiga (3) iaitu :

1. Pay Per Lead (PPL)

2. Pay Per Sale (PPS)

3. Pay Per Click (PPC)

Read the rest of this entry »


Setiap kita pasti ingin berjaya dalam sesuatu yang kita inginkan. Kita mungkin inginkan keluarga yang bahagia, kewangan yang stabil ataupun kerjaya yang baik. Itu ialah matlamat kita dan kita pasti mahu melihat ianya berhasil. Itulah yang dinamakan kejayaan, iaitu mampu merealisasikan impian.

Namun, semakin kita ingin berjaya semakin banyak juga ‘musuh’ yang mahu membuatkan kita gagal. Godaan dan cabaran akan datang tanpa henti, membuatkan kita kadang – kadang hilang sabar dan mengundur diri tanpa mencapai apa yang kita inginkan. Dalam hal ini, ‘musuh’ telah mengalahkan kita

Siapakah ‘musuh‘ yang begitu tega dan sampai hati membunuh kejayaan kita? Apakah yang terlintas di fikiran anda sekarang? Adakah jiran anda, saudara mara anda, rakan anda ataupun orang disekeliling yang membenci anda?

Read the rest of this entry »


Salam hormat  ;

Nak MP3 Player tak?

Saya mengetahui cabaran ini melalui emel yang dihantar Raja Kamil..

Tak sia-sia saya menjadi subcriber dia. Kui3.. Mudah pula tu nak menang. Hehehe.. Harap-harap bolehlah menang..

Apa yang perlu saya lakukan ialah, post ayat di bawah ke dalam blog saya ini. Itu sahaja.

Copy & Menang : Sungguh mudah, anda perlu copy & paste sahaja untuk
memenangi TIGA buah MP3 Player
Untuk maklumat lanjut, layari www.rkurl.com/117hw
Penaja utama : Raja Kamil, www.akuseorangblogger.com

Ok siap!! Hehehe.. Tak rugi pun join contest ni..

SHARING IS CARING

p/s : kalau nak buat bisnes secara sambilan boleh download ebook ini.. Klik disini.