Posts Tagged ‘jana pendapatan’


Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pembaca blog ini.

Nampaknya kita sudah sampai ke penghujung ramadhan. Dan semestinya ramai orang telah mengambil kesempatan di bulan ramadhan ini dengan menambah pahala dengan sentiasa beribadat kepadaNya dan ada juga yang menambah rezeki mereka dengan berniaga.

Beribadat tidak kiralah dengan membaca Al-Quran atau memperbanyakkan solat-solat sunat. Dan semestinya solat sunat terawih tidak terlepas. Hehe. Solat jangan tak solat. 😀

(more…)


Alhamdulillah..

Sekali lagi mendapat rezeki dari hasil usaha dari aktiviti diinternet. Sebelum ini mendapat hasil dari program affiliate Jana Income Pelajar Asrama, kali ini mendapat income dari YouthSays. Mungkin ramai yang sudah tahu apa itu YouthSays. Kalau tak tahu, tanya orang yang tahu boleh tgk post sebelum ini. Hehe. Kalau kita buat sesuatu perlulah berusaha dengan bersungguh-sungguh. Hasilnya akan kita nampak di kemudian hari.

(more…)


Salam sejahtera..

Alhamdulillah bersyukur ke hadrat Illahi kerana memberikan rezeki setelah berhempas pulas untuk memenangi pertandingan affiliate yang dianjurkan oleh rakan saya Faiz Sufi. Yelar, newbie lagi. Banyak perkara yang saya dapat dipelajari dari pertandingan affiliate ini. Saya mempromosikan ebook percuma berkaitan bisnes pelajar asrama. Boleh download di sini.

Dalam contest tu dapat nombor 3. Hehe. First time mencuba, akhirnya berjaya. Yelar, dari tak dapat nombor kan. Seronok giler. Selepas ini nak lebih maju dalam program affiliate ini. Kena lebihkan usaha sekarang ini.

(more…)


Pada post kali ni saya ingin bercerita sedikit tentang program affliliate. Mungkin ramai yang tahu dan ada juga yang
tidak tahu apa itu affiliate. Secara mudahnya affiliate adalah cara paling senang untuk kita menjana pendapatan
di internet. Kita tidak perlu mengeluarkan sesen pun duit dari poket kita. Hehe (Biar betul??)
Ok, sila lihat di bawah.

Affiliate terbahagi tiga (3) iaitu :

1. Pay Per Lead (PPL)

2. Pay Per Sale (PPS)

3. Pay Per Click (PPC)

(more…)


Apa itu YouthSays.com?

YouthSays.com merupakan sebuah platform HADIAH atau GANJARAN untuk remaja atau pemuda/ pemudi. Rakan YouthSays.com terdiri daripada golongan remaja atau pemuda/ pemudi (usia 15-35) dari seluruh rantau Asia Tenggara. Keahlian PERCUMA & saat ini terbuka untuk remaja atau pemuda/ pemudi dari Malaysia, Vietnam, Indonesia, Filipina dan Singapura.

Dari mana ganjaran datang? Dan mengapa? (more…)