Tips Blog

Salam hormat;
Masalah kekurangan idea untuk menulis blog memang satu masalah yang biasa bagi hampir kesemua blogger.

Kesannya ialah, apabila terlalu lama blog tiada entri-entri terkini.

Sebab tu, jika anda rajin membaca blog orang lain anda akan mendapati entri-entri seperti;

“sudah lama blog ni tak berupdate”
“Dah bersawang blog ni”
“Dah berhabuk…” dan sebagainya.

Terutamanya kepada blogger baru macam saya. Hehe.. Jika kita tiada idea untuk menulis, tiada lah entri baru.

Dalam post pada kali  ini, saya akan kongsikan satu cara kepada anda, untuk memastikan
anda sentiasa tidak ketandusan idea.

UPDATE Aktiviti Anda di dalam blog. Tidaklah semua entri, tapi, cukuplah dijadikan cerita atau entri terbaru
pada blog anda.

Anda boleh kongsikan pengajaran yang anda dapat daripada aktiviti anda tadi.
Contohnya, anda baru balik bercuti. Anda boleh cerita pengalaman percutian anda.
Anda boleh kongsikan gambar-gambar, video dan kalau boleh, cerita-cerita yang menarik.

Oklah, itu dahulu tip daripada saya.

Note : Tip ini ditulis oleh
Raja Kamil, admin kepada http://www.akuseorangblogger.com/

Sekadar ingin berkongsi tips-tips didalam menguruskan blog dan kita boleh juga bertukar pandangan.

SHARING IS CARING

Diharap anda dapat meninggalkan link blog anda untuk kita berkongsi pandangan dan pendapat.

Tak baik kedekut2, huhuhu.. Kui3. Kita sama-sama belajar untuk mendapatkan ilmu nak cari awek pun boleh.

Tak salahkan. Apa2 pun nice to meet u all.. huhuhuhu.. Kui3…

All the best.. 🙂

Comments
  1. nice blog…betul..saya sokong…kadang2 bile dah terlalu byk kerja pun x sempat nak update

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s